Activiteiten

Sociaal tarief

Het EJV wil gezinnen met een bescheiden inkomen een korting aanbieden van 30% op de totale kampprijs.
Voor meer informatie klik op de onderstaande afbeelding.

INLEEFREIS GRIEKENLAND

15/07/2022 08:00 - 31/07/2022 18:00
Geboortejaar: 1992-2004

De komende jaren komen de inleefreizen terug op 't EJV programma!

We gaan van start in de zomer van 2022 met een reis naar Thessaloniki (Griekenland) in samenwerking met Gave Veste en GAiN. Het is onder vluchtelingen waar we Jezus' liefde handen en voeten willen geven.

* Als je nu denkt: Thessaloniki? De bestemming was toch Lesbos? Dat klopt helemaal, maar door een aantal ontwikkelingen heeft een locatiewissel plaats gevonden. Zie update onderaan deze pagina.

Alle ins en outs over de reis lees je hier: INLEEFREIS

Ben jij er graag bij? Schrijf je dan zeker in.

Deze reis is voor jou als je:

  • 18-30 jaar bent (je leest het goed, we hebben de leeftijdsgrens verhoogd van 25 naar 30)
  • Voldoende Engels spreekt
  • Een verschil wil maken voor mensen in nood
  • Samen met andere EU jongeren Jezus' liefde wilt delen

Dit gaan we doen:

  • Helpen met huisvesting
  • Pakketten uitdelen
  • De mensen in het kamp ontmoeten
  • Jezus' handen en voeten zijn!

Laat je hart raken en steek je handen uit de mouwen.

Inschrijven kan vanaf maandag 20 september via de inschrijfknop onder aan deze pagina.

Eerder vroegen we je om een motivatievlog of brief mee te sturen. We hebben besloten dit te laten vervallen. Je kunt je nu dus gewoon inschrijven met 1 klik op de knop. Moest je er toch al aan begonnen zijn, stuur het ons zeker op inleefreizen@ejv.be.

We zien je inschrijving graag ten laatste in december, zodat we in januari van start kunnen met het team.


Na je inschrijvingen nemen we contact met je op en plannen we een gesprek, waarin we graag tijd maken om verder door te praten en je beter te leren kennen (en jij ons uiteraard). Als er meer aanmeldingen binnenkomen dan dat er plaatsen zijn, zullen wij op basis van de motivaties en gesprekken een team samenstellen. In dat geval hoor je zo snel mogelijk van ons of je erbij bent.

Belangrijk om te weten:

De exacte locatie is onder voorbehoud, dat heeft te maken met hoe de Covid-situatie zich ontwikkelt. Lesbos is onze insteek en moest daar verandering in komen dan brengen we jullie daarvan op de hoogte. Zeker is dat we naar een Grieks vluchtelingenkamp zullen gaan. Update 10/11: de locatie wisselt van Lesbos naar Thessaloniki, zie toelichting onderaan deze pagina.

De aangegeven reisdata zijn ruim genomen, omdat ze nog licht kunnen wijzigen. Zeker is dat we 14 dagen op locatie zullen zijn, en dat daar twee reisdagen bij komen.

          

         

Locatie: Griekenland

Contactpersoon :

Eline Hoolsema
0483456006

INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND

Je moet ingelogd zijn om je te kunnen inschrijven.
Reeds een account? Log hier in.
Nog geen account? Meer info hier.

Updates

Update: locatiewissel
10/11/2021

Onze reisbestemming voor de inleefreis verandert van Lesbos naar Thessaloniki. We doen er hetzelfde vrijwilligerswerk onder vluchtelingen en Thessaloniki biedt meer mogelijkheden voor contacten en animatiewerk.

Waarom een locatiewissel:

De regels in het kamp te Lesbos zijn verstrengd. Het is voor buitenstaanders (NGO’s, vrijwilligers, …) erg moeilijk om nog binnen te geraken, zeker voor een relatief korte periode van 2 weken.

Daarnaast vinden steeds meer vluchtelingen hun weg naar het vasteland van Griekenland. Veel van hen verblijven in grootsteden zoals Athene en Thessaloniki, in kampen of op straat.

Waarom Thessaloniki:

De evangelische kerken in Thessaloniki hebben een vluchtelingencentrum opgestart waar mensen terecht kunnen voor een douche, maaltijd, praktische ondersteuning bij kleding en dergelijke. Vanuit dit centrum organiseren ze activiteiten voor vluchtelingen, bezoeken ze vluchtelingen in de stad en helpen ze met vragen.

We krijgen hier de mogelijkheid om te ondersteunen en zelf activiteiten op te zetten zoals animatie. Er zijn nog plaatsen beschikbaar in het team maar wacht niet te lang meer met aanmelden.

Meer info nodig of op zoek naar specifieke antwoorden? Neem contact op met Eline, ze denkt graag mee in jouw overweging: eline.hoolsema@ejv.be / 0483 456 006

Geef een reactie