Nieuws

De zomer van Joy

Blogs

De zomervakantie ziet er voor iedereen een beetje anders uit. Op kamp gaan, vakantiewerk doen, anderen helpen, jezelf uitdagen om iets specifieks te leren of om elke dag te sporten... Keuze genoeg!

In "De zomer van..." nemen we je mee in het verhaal van verschillende EJV jongeren en kinderen die hun zomerplannen met je delen. Zo zie je ook eens wat de zomerplannen van een ander zijn. En wie weet vind je er wel inspiratie in voor jouw eigen zomerplannen! Vandaag geven we het woord aan Joy Kapinda uit Leuven.

De zomer van... Joy!

Hoi allemaal,

Mijn naam is Joy, ik ben 21 jaar oud en studeer economie. Mijn hobby’s zijn schrijven en muziek luisteren (stiekem kijk ik ook heel graag naar Kdrama's :p). Vandaag ga ik jullie meenemen in hoe mijn zomer eruitziet!

Meestal sta ik in de zomer op het speelplein in Leuven, maar deze zomer heb ik eens iets anders geprobeerd, namelijk op een kantoor werken. Het is wel iets tofs om te doen, maar wel helemaal iets anders. Het heeft er vooral voor gezorgd dat ik meer ging bidden, want ik had helemaal geen ervaring met op het kantoor te zitten.

Dat in combinatie met de pandemie die nu gaande is, ben ik wel dankbaarder geworden voor alles wat ik heb en wie ik ben. Ik ben wel echt dichter bij God gekomen omdat ik dit academiejaar ook heb beslist om helemaal alleen te gaan wonen en 100% onafhankelijk te zijn van mijn ouders. Ik ben meer op zoek gegaan naar wie Hij is, hoe en waarom Hij van mij houdt.

Met dat als beginpunt ben ik mij enorm gaan focussen op het verdiepen van mijn relatie met God en waarom Hij mij heeft gemaakt. Ik was altijd al iemand die zich afvroeg waarom ik hier was en wat mijn doel is op deze aarde, hoe meer ik met hem omging hoe beter ik het begon te begrijpen.

Tips van Joy

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe ik het allemaal gedaan heb? Voor de mensen die op een kruispunt in hun leven zitten en niet weten hoe ze een relatie met God kunnen versterken, hieronder vind je een paar tips van hoe ik eraan ben begonnen:

  • Elke ochtend begin ik met 5 dingen waar ik dankbaar voor ben.
  • Het eerste liedje van de dag is een gospel lied (ik doe meestal een 20 minuten worship-session onder de douche haha)
  • Ik gebruik ook de Youversion bijbel app waarop ik de vers van de dag bekijk voor ik ga werken.
  • Ik probeer ook online kerkdiensten te bekijken of mijn notities van oude diensten van vroeger.
  • Praten met God; gewoon dagelijks en terwijl ik bezig ben gewoon kleine gebedjes tussen door, maar ook gewoon delen wat ik bezig ben is al praten met Hem. (= mjin stille tijd in het midden van de drukte om me heen)

Dank je wel Joy voor al de inspiratie!

Wil jij ook graag jouw zomerplannen of een ander leuk verhaal met de EJV'ers delen? Stuur dan gerust een mailtje naar Evelien!

Geef een reactie