Nieuws

Deze tijd bracht me dichter bij God [Doorgeefblog]

Blogs

Ik heb de pen doorgekregen van Lizanne. Ik ben Michelle. Haar vraag naar mij toe was hoe ik het ervaren heb om dichter naar God toe te groeien.

Ik vind persoonlijk dat ik in deze coronatijd het dichtst bij God sta dan ooit in mijn hele leven. Ik heb bijvoorbeeld de beslissing genomen om me te laten dopen in de zomer. Ik twijfelde hier al anderhalf jaar over en in deze maanden ben ik tot de beslissing gekomen om de stap te zetten naar de doop toe.

Wat ik nu doe om me dichter bij God te voelen is vooral podcasts luisteren over God. Dat is makkelijk uitgelegd gewoon een audio. Ik vind dit heel erg fijn om na te denken over mijn relatie met God en hiermee mijn dag te beginnen/afsluiten.

Het is echt een moeilijke tijd voor mij geweest gedurende 6 jaar. Ik had een heel erge onzekerheid over mijn uiterlijk en hoe ik als persoon ben. Ik had het best moeilijk met God. Ik vond nooit een manier om mij dicht bij hem te voelen. Ik vond het wel fijn om op kamp te zijn, want daar voelde ik me enorm dichtbij God. Maar dat ging ook weg naargelang de tijd voorbij ging. Raar maar waar: deze tijd heeft me echt goed gedaan naar mijn relatie met God toe.

In het begin van dit jaar begon ik me heel erg goed te voelen in mijn vel. Ik begon me zelf te appreciƫren. Ik vond me steeds meer mooi in mijn eigen manier. Ook ben ik vaker begonnen met zelfstudies te houden over de Bijbel. Wanneer dan de lockdown begon, vroeg ik me steeds meer af over wat ik nu echt wil in mijn leven. Ik ben meer gaan beginnen denken of ik nou echt klaar was om me te dopen en wat ik daarna ga doen. Ga ik dezelfde weg op, of verander ik mijn levensstijl? Dit meer dan naar het leven naar God zijn wil. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik een manier zou zoeken om dichter naar God te groeien.

Hiermee had ik het best moeilijk want ik heb heel mijn leven geen manier nog gevonden en dan moest ik best snel toch een manier vinden. Ik lag hier niet echt van wakker, maar de tijd liep wel door. Tot het moment dat ik een opdracht kreeg van school om een opdracht te maken over een podcast.

Als ik terug in de tijd even ga: ik had al eens een podcast proberen te luisteren van een YouTuber. Dit vond ik absoluut geen fijne ervaring. Toch heb ik mezelf gedwongen om de opdracht te maken. In het begin was het nog wat wennen, maar stilletjes vond ik het nog best wel een leuk idee. Ik dacht in mezelf: wat als ik nou een christelijke podcast ga luisteren? Ik zocht het op in Spotify, en inderdaad, er waren christelijke podcasts. Maar na een tijdje dacht ik: yes, dit is het! Dit is de manier om dichtbij God te blijven.

Nu, ik ben een persoon die echt graag naar muziek luistert en ik heb best vaak mijn oortjes in. Dus in mezelf dacht ik "Yes, het is me gelukt een weg te vinden naar mijn relatie met God.". Zo ben ik al een weekje bezig met het luisteren en ik heb er nog geen spijt van gekregen.

Graag geef ik mijn pen door aan James. Mijn vraag naar hem toe is: wat heeft deze tijd met jou gedaan?

----------

Michelle Luki

Geef een reactie