Nieuws

Geen zorgen! [Doorgeefblog]

Blogs

“Maak jij je veel zorgen tijdens deze periode en wat doe je dan met die zorgen? “

Wat een vraag! Je zorgen maken, in deze periode? Ik denk dat iedereen dat wel eens doet. Het is ook heel menselijk. We doen het continu. Bewust, maar ook onbewust. Een vers in de bijbel die mij dan meteen te binnenschiet is: Mattheüs 6: 34 ‘Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. Elke dag heeft al genoeg aan zijn eigen problemen.’

Dit vind ik persoonlijk wel een moeilijke. ‘Maak u geen zorgen’. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het wel waar wat daar staat! Uiteindelijk helpt zorgen maken helemaal niets. Deze dag is al moeilijk genoeg, waarom zou je dan ook nog eens de zorgen van morgen erbij willen nemen? Wat je morgen waarschijnlijk toch opnieuw doet.

Om een antwoord te geven op Aleida’s vraag. Jaa! Ja ik maak me zorgen. Dat deed ik hiervoor al, dat doe ik nu, en ook in de toekomst zal ik dat doen. Maar daar gaat het niet om denk ik. Iedereen maakt zich wel eens zorgen, maar het gaat om wat je ermee doet! Nu.. hier moest ik wel even over nadenken. Wat doe ik met mijn zorgen?

Ik merk dat wanneer ik het moeilijk heb ik altijd ga praten met Mijn Vader. Hier probeer ik ook mijn dag mee te beginnen en te eindigen. Met gewoon te praten, te vertellen wat me nog dwars ligt van de dag en ook mijn zorgen voor de volgende dag. Ik heb bidden altijd iets moeilijks gevonden. Ik dacht dat ik het niet kon. Ik praatte altijd gewoon met God, maar bidden noemde ik het nooit. Ondertussen ben ik erachter gekomen dat het prima is wat ik doe. Gewoon praten. Dit maakt ook met de dag mijn band met God sterker.

Het mooiste aan praten met God is dat Hij anders is! Anders dan andere vrienden. Het kan ook opluchten je zorgen met een vriend of familie te delen, maar God, Hij kan er ook echt iets aan doen. Hij kan mij zo een rust geven. Die niet anders kan zijn dan een zegen van God!

Iets wat mij ook altijd erg helpt tegen zorgen is muziek. Dan heb ik het zowel over muziek maken als luisteren. Het is ongelofelijk hoe muziek zo op je gevoel kan inspelen. Muziek maakt dat ik echt even alles kan loslaten, mijn gedachten kan verzetten. Het kan ook een enorme mood booster zijn. Die we denk ik allemaal wel eens kunnen gebruiken in deze periode :)

Als ik kijk naar mijn soort zorgen merk ik dat ik vaak gewoon alles in het negatieve trek. Echt niks meer langs de positieve kant kan zien. Dan kan het wel eens best uitzichtloos worden. Nu heeft toevallig mijn zus mij laatst nog iets verteld. Ze zei: ‘Als je even denkt aan hoe geweldig groot en goed God is en hem daarvoor dankt, dan heb je bijna geen tijd meer om negatief te zijn’. Geweldig toch!

Mijn conclusie?  Ja, ik maak mij wel eens zorgen, en ik denk niet dat ik daar de enige in ben, maar ik probeer mijn zorgen bij God te leggen door middel van te praten, of eens helemaal los te gaan op een goed liedje. Het is zo belangrijk ook in deze periode positief te blijven en vooral… te vertrouwen op God!!

Graag geef ik de pen door aan Michelle Luki met de vraag: Hoe voel jij je in deze rare situatie tegenover God? Ben je dichter naar God toe gegroeid of heb je juist meer afstand genomen?

-----------------

Lizanne Monsuur

Geef een reactie