Nieuws

God in coronatijd [Doorgeefblog]

Blogs

"Hoe zoek en ervaar jij God in deze periode?”

Ik was blij toen ik zag dat ik deze vraag kreeg om mee te starten. Toen corona in ons land kwam en de maatregelen net begonnen, was ik minder gericht op God. Ik ervaarde hem minder. Dit kwam bij mij door het feit dat ik aan honderd andere dingen aan het denken was.

Alles dat er aan het gebeuren was, gaf mij iets om over na te denken. Mijn stage werd stopgezet en ik wist niet wat dat zou betekenen voor mijn studies. Zou ik de uren moeten inhalen? Zou er een vervangopdracht komen? Ga ik de leerlingen van het 6de leerjaar nog kunnen zien om afscheid te nemen?       
Ook naast mijn studies waren er dingen om over na te denken en mij zorgen over te maken. Mijn papa was aan het hoesten het weekend dat alles veranderde, dus ik bleef samen met mijn zus op kot. Die zondag kregen we te horen dat iedereen thuis moest blijven. Naar huis gaan was geen optie, aangezien de kans groot was dat mijn papa COVID-19 had. Gelukkig zat ik niet alleen daar, maar was mijn zus erbij. Dit zorgde voor rust. Toch bleef ik met veel vragen. Wanneer zou ik naar huis kunnen? Wat als mijn papa zieker wordt? Hoe gaat mijn dag eruitzien zonder stage of lessen? Wat ga ik allemaal kunnen doen?

De vragen en scenario’s in mijn hoofd bleven maar komen. Mijn mama werd ondertussen positief getest op COVID-19, maar had geen symptomen. Doorheen alles wist ik wel dat God bij mij was en dat ik om Hem zou moeten vertrouwen, maar ik zocht of ervaarde Hem bijna niet.

Gelukkig was er een kantelmoment. Dit kwam op een woensdagavond. Het was die avond een kring met Ichtus en we lazen 1 Petrus 5. Toen er werd gevraagd werd wat volgens ons de boodschap was van dit hoofdstuk, zag ik het als een bemoedigende tekst. We werden achteraf uitgedaagd een vers kiezen uit dat hoofdstuk om een week lang mee bezig te zijn. Ik koos 1 Petrus 5:7 en het leest: Geef al uw zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor. 

Dit vers heb ik elke dag van die week gelezen en gebeden. Het was een boodschap van God die mij rust gaf in mijn hart. Dit is het vers die mij helpt doorheen deze onvoorspelbare tijden. Vanaf die avond ging ik elke dag meer en meer zoeken naar God. Dit zat in de kleine dingen zoals praten met God op de meest onverwachte momenten, omdat ik het gewoon nodig had op dat moment. Ook zet ik worship muziek op om tot rust te komen of als ik alleen ga wandelen. Het voorbereiden van kampen is ook een leuke manier om met Hem bezig te zijn en dit ook met anderen te doen. Dit zijn de manieren waarop ik God ervaar tijdens deze tijden.

Ondertussen ben ik thuis, zijn mijn ouders gezond en ben ik mijn lessen zelfstandig aan het volgen. Naar mijn gevoel loopt alles zo vlot als het kan. Ik voel me enorm gezegend en ben God dankbaar dat mijn familie zowel in België als in Engeland gezond is. Ik blijf bidden voor de mensen waarmee het minder goed gaat.

De vraag voor de volgende schrijfster, Jaël Hostens, is: Wat zijn de dingen die je het meeste mist?

-----

Hanne De Cavel

Geef een reactie