Nieuws

MISSEN [Doorgeefblog]

Blogs

"Wat zijn de dingen die je het meeste mist?"

Ik woon in Sint-Denijs (Kortrijk), zit op kot in Gent en heb een lief in Antwerpen. In een week reisde ik veel met de trein naar Kortrijk, Gent, Antwerpen, soms Brussel etc. Ik spendeerde veel tijd op de trein en genoot van de vrijheid die ik had om zo doorheen Vlaanderen te reizen. Doordat ik geen stage mag doen dit jaar heb ik ook veel tijd om allerlei andere zaken te doen. Ik zit in de stuurgroep van Ichtus Gent maar ook in de kerk mag ik de tieners en lofprijs doen. Daarnaast ook de vele EJV kampen met de daarbij horende voorbereidende weekends, ichtusweekend, familieweekend, etc. Maar ook afspreken met mijn lief en vrienden. Uiteraard de gezellige koffiedates die ik had met mijn vriendinnen.

Ondertussen was ik ook op zoek naar een studentenjob. Ik wou eigenlijk heel graag werken in een koffiehuisje/ontbijtzaak. Het leek mij zo leuk koffietjes te maken, taartjes te serveren, broodjes maken, etc. Ik had nog enkele sollicitaties maar die gingen niet meer door.

Op zondag 15 maart ging ik mij laten dopen. We gingen er echt een gezellig en leuk feest van maken. Maar ook dat ging niet meer door. Ik was eigenlijk echt een beetje teleurgesteld. Stiekem had ik gehoopt dat het op een of andere manier toch zou kunnen doorgaan, maar helaas. Ik had lang getwijfeld om die keuze te maken en plots gaat het niet meer door. Maar ja, ik heb mij er snel bij neergelegd en we maken er gewoon een dubbel feest van.

Nu zit ik net als iedereen al enkele weken thuis. Gelukkig kan ik af en toe gaan werken in het rusthuis, is er schoolwerk en is het best gezellig thuis. Ik mis uiteraard mijn lief het meest. Ik hou veel van knuffels en ik zag hem meestal wel 2 keer per week. Nu is het geen van beiden en dat is soms wel lastig. Ik mis ook mijn koffiedates of etentjes met mijn vriendinnen. Samen afsprekn in een gezellig koffiehuisje met lekkere koffietjes met taart of ontbijt. Zo een leuke en gezellige momentjes. Ook op restaurant gaan of gewoon in de stad rondlopen mis ik wel. Uiteraard ook mijn kotje. Ik amuseerde mij daar echt.

Maar ook gewoon met anderen God aanbidden. In de kerk of binnen Ichtus of op andere plaatsen God samen aanbidden en meer over Hem leren. Dat kan ook thuis maar het is niet hetzelfde. Alleen is het soms moeilijk. Het ene moment lukt het beter om stille tijd te houden dan het andere. Af en toe faal ik maar dan weet ik dat ik morgen opnieuw kan proberen. En zoals mijn teergeliefde moeder zegt: "Het leven is een leerschool".

Nu geef ik de pen door aan Ian Coucquyt met als vraag: "Heb je iets geleerd uit de lockdown? Zoja, wat?"

--------

Jaël Hostens

Geef een reactie