Nieuws

Workshopaanbod Kinder- en Jongerenwerkersdag

Vormingen

Ben jij al ingeschreven voor de kinder- en jongerenwerkersdagen van 2020? Dan kan je hier alvast het workshopaanbod vinden waaruit je deze dagen zal kunnen kiezen.
Ben je nog niet ingeschreven? Dan vind je hieronder 12 redenen om dat alsnog te doen! 

Annika Van Hartingsveldt werkte jaren als kindercoördinator van het EJV. Intussen is ze mama van 3 meisjes tussen 1-3 jaar en is ze in de Christengemeente Londerzeel verantwoordelijk voor het kinderwerk. In deze workshop geeft ze je tips en tricks om kinderen in de peuter en kleuterleeftijd bij Jezus te brengen. 

Ken je dat gevoel dat je de hele dag druk bezig bent en ’s avond het idee hebt dat je niets gedaan hebt? Aan de hand van een aantal modellen gaat Levi Demaerel met ons aan de slag om prioriteiten te stellen en te leren hoe we ons beter kunnen focussen. 

Door haar job als leerkracht Protestants-Evangelische Godsdienst kwam Naomi Audiffret in contact met heel wat bijzondere kinderen. Kinderen met een mentale beperking, met autisme, ADHD,… Ze schreef er een eindwerk over en vanuit die theoretische principes ontwikkelde ze prachtige materialen om deze bijzondere kinderen te betrekken in je kinderwerk. Kom en ontdek, van harte aanbevolen! 

Kinderwerk is zoveel meer dan je lesje afdraaien op zondag. In deze workshop leer je hoe je in je zondagsschool of kinderclub een setting kan creeëren waar kinderen zich veilig voelen. Deze workshop wordt enkel in Kuurne gegeven voor Evelien van Geel van EJV & Chris. 

Kinderen en jongeren zijn meestal de enige christen in hun klas, vaak durven ze daar niet voor uit te komen of vinden ze het moeilijk om er woorden aan te geven. Erika Voskuil is inspectrice bij het comité van Protestants-Evangelische Godsdienst en denkt in deze workshop met jullie na over hoe leerkrachten, kinder- en jongerenwerkers en ouders samen kunnen werken om jonge mensen hierin te ondersteunen. 

Een jeugdgroep die regelmatig samenkomt is dé ideale kans om jongeren tot discipelen te maken. Johan Menheere leidt het discipelschapsprogramma fActor van OM en is jeugdleider in zijn lokale kerk. Een ervaren rot dus in het geven van Bijbelstudies aan jongeren. In deze workshop helpt hij je hiermee op weg én denkt hij met je na over hoe je de Bijbel centraal kan zetten in je jeugdwerking. 

Als kinder- of jongerenwerker ben je iemand die veel geeft. Voor je het weet ben je op automatische piloot bezig om jonge mensen bij Jezus te brengen, zonder Hem zelf nog te ontmoeten. In deze workshop ga je samen met Guy Cauwels op zoek naar een manier die bij je past om dagelijks tijd met God door te brengen. 

Dat we zout en licht moeten zijn weten de meeste jongeren wel. Wat dat precies betekent is een andere zaak. Ook als jeugdwerkers weten we dat de zendingsopdracht iets belangrijk is in ons leven als christen, maar hoe we daar hier en nu handen en voeten aan kunnen geven? Kevin Buch werkt bij OMF en geeft manieren en materialen om hier concreet mee aan de slag te gaan. 

Geen zin om zondag wéér een kleurplaat uit te delen aan de kinderen? Loop je er ook tegenaan dat vele kinderen al dat knutselen eigenlijk maar niks vinden? Dan is deze workshop voor jou. Berdienke Kouwen inspireert je met ideeën voor out of the box activiteiten waar je geen papier of potloden voor nodig hebt. Creativiteit op een hoger niveau! 

Altijd met twee woorden spreken, niet praten met je mond vol en doen wat papa zegt. Vroeger leek het zo simpel: opvoeden. Maar nu is het 2020, de tijden zijn anders en opvoeden dus ook. Aan de hand van statistieken en stellingen ga je met elkaar in gesprek over hoe je anno 2020 je opvoeding zinvol vorm kan geven. 

Hoe creëer je een veilige setting in je jongerengroep? En wat betekent dat eigenlijk? Moeten we als jongerenwerkers soms ook grenzen stellen aan kwetsbaarheid? Is het bijvoorbeeld wijs om als groep met elkaar over álles te praten of moeten we tieners soms ook beschermen voor zichzelf? Deze workshop wordt enkel in Kuurne gegeven voor Evelien van Geel van EJV & Chris. 

Ben je toe aan nieuwe materialen voor je kinder- of jongerenwerk? Dan is deze workshop de place to be. Dries & Marian laten je proeven van de materialen die het Bijbelgenootschap te bieden heeft. Zowel voor in de zondagsschool, klas als thuis. Kom en ontdek. 

De workshops van jouw dromen gekozen? Schrijf je dan gauw in voor de Kinder- en Jongerenwerkersdag in Kuurne (zaterdag 15 februari) of in Leuven (zaterdag 7 maart).
Nog niet kunnen kiezen? Schrijf je dan ook in en ontdek álle workshops tijdens de inspiratiemarkt die vooraf gaat aan de workshoprondes. 

Tot binnenkort! 

Geef een reactie